SPORTIGAN-HAVSTAFETTEN – resultater, billeder og beretning

Holdløbet ved Havstafetten 2013

Fuld koncentration i aftensolen under holdløbet – Havstafetten 2013

Læs om det eneste svømmestævne i Danmark, som har masser af bidedyr, kødben og tørrede fisk som præmier.

Af Henrik Eskildsen

30 deltagere (9 damer og 21 herrer) var mødt op på Amager Strand mandag den 26. august 2013 for at kæmpe om KVIK Kastrups åbne klubmesterskab i Open Water Sprint.

» Se alle billederne fra Havstafetten 2013

Alle løb, enkeltstart, klubmesterskab og holdløb var med start og mål på stranden krydret med cirka 400 m svømning.

» Se alle resultater fra Sportigan Havstafetten 2013

Den indledende enkeltstart, som dannede grundlag for seedningerne til udskilningsløbet, gav ikke de store overraskelser. Den nykårede danske mester på 10 km Ida Schütt, KVIK, var med 5:22 min hurtigste kvinde, og hos herrerne var det bronzevinderen fra herrernes 10 km Øyvind Loftheim, KVIK, der med tiden 4:47 min var hurtigst. Øyvinds tid var 1:10 min hurtigere end hans tid i 2012.

VindereHavstafetten2013

De tre mandlige medaljetagere ved KVIKs åbne klubmesterskab i Open Water Sprint 2013

I udskilningsløbet var damerne inddelt i 2 grupper og herrerne i 4 grupper. Første runde skulle reducere grupperne til 3 deltagere. Største overraskelse skete i damernes gruppe 2, hvor den forsvarende bronzevinder fra 2012 Danielle Hald måtte se sig henvist til en 4. plads i sin gruppe og derved et tidligt farvel.

Anden runde reducerede grupperne fra 3 til 2 deltagere. Og her var det igen i damernes gruppe 2 de fleste TRI´ere blev overraskede, da deres favorit Julie Wieslander blev slået af vandpolospilleren Henriette Hjortshøj Rasmussen og dermed henvist til 3. pladsen i gruppen. Hos herrernes gruppe 4 var der en mindre overraskelse, da Jeppe Nielsen på trods af en væsentlig hurtigere kvalifikationstid måtte tage til takke med 3. pladsen, da den erfarne åben vand svømmer Hans Ahle Olsen klemte sig foran i opløbet.

Tredje runde blev endestationen for de sidste herre-TRI´ere.

Hos damerne blev det til den forventede finale mellem den unge Ida Schütt, KVIK og den erfarne Ellen Garne, Gentofte, mens kampen om bronze skulle stå mellem Anne Grete Lindberg, KVIK og Henriette Hjortshøj Rasmussen, KVIK, som i kvalifikationen havde svømmet i henholdsvis 6:38 og 6:34.

Finalen hos damerne gav en sikker sejr til Ida Schütt over Ellen Garne.

Bronzekampen var tæt, men Henriettes mange træningskilometer denne sommer gav bonus og hun kunne løbe først i mål. Med Anne Grete på en 4. plads fik KVIK TRI TEAM for første gang ikke medaljer ved klubmesterskabet i Open Water Sprint.

Hos herrerne havde de fire hurtigste fra kvalifikationen sikkert vundet deres grupper trods det, at alle fire havde deltaget i 10 km DM om lørdagen, og alle havde svømmet mellem 10 og 22 km sammen med Hans Henrik Hemming på hans tur Amager Rundt om søndagen. Så imponerende, at de havde klaret at komme i en sprintfinale.

Øyvind Loftheim blev en suveræn klubmester, mens Casper Nordahl-Meyer sikrede sig sølvet i tæt kamp med Claus Edske. Aksel Riber måtte tage til takke med den utaknemmelige 4. plads.

Resultatet af KVIKs åbne klubmesterskab i Open Water Sprint 2013.

Damer
1. Ida Schütt, KVIK
2. Ellen Garne, Gentofte
3. Henriette Hjortshøj Rasmussen, KVIK

Herrer
1. Øyvind Loftheim, KVIK
2. Casper Nordahl-Meyer, KVIK
3. Claus Edske, KVIK

Holdstafet

Der var præmier til alle de deltagende hold i Havstafettens holdløb takket være vores gode sponsorer.

Holdløbet
Havstafetten blev som sædvanligt afsluttet med et holdløb, hvor holdene skulle fylde en spand med vand ved hjælp af deres badehætter. Når spanden var fyldt, skulle hele holdet en tur ud på 400 meters svømning og til slut skulle spanden fyldes igen. Først når spanden var fyldt anden gang og hele holdet samlet, var løbet slut.

Slutteligt var der overrækkelse af medaljer til klubmestrene og præmier til vinderne i holdløbet som det sig hør og bør – herunder det faste indslag som gør Havstafetten til noget helt enestående: Kassen med alt godt til menneskets bedste ven i form af alt fra kødben til tørrede fisk.

En stor tak til sponsorerne
Sportigan, Vesterbrogade: Løbetrøjer, løbestrømper og badedragt.
Chrisco v. Rene Bodahl Jensen: En STOR kasse med bidedyr, kødben, tørrede fisk mv. og 5 sportstasker.
Rasmussen Søn & Sønner: 5 brusesæt
Swimout.dk v. Ellen Garne: Havtaske og badehætter.
Henrik JT Jensen: Badehætter
KVIK Kastrup: Gavekort til Sportigan.