Ses vi til svømning i aften? Det er uden coronarestriktioner, men husk lige…

Når vores indendørs svømmetræning begynder i aften, er det helt uden coronarestriktioner. Men virus er ikke væk, og du bedes derfor huske de seks gode råd fra Sundhedsstyrelsen:

  1. Bliv vaccineret
  2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  3. Hold afstand
  4. Luft ud og skab gennemtræk
  5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  6. Gør rent – særligt overflader som mange rører ved

Skulle du blive smittet og har været til svømning, mens du har været smittet, bedes du give klubben besked. Vi vil følge de retningslinjer, Dansk Svømmeunion har sendt ud til alle sine medlemsklubber. Svømmeunionen skriver:

“Til trods for at mange danskere er vaccinerede, vil mange opleve smitte i klubberne i løbet af de kommende måneder.

På coronasmitte.dk finder I fortsat svar på en lang række spørgsmål, og på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside finder I gode beskrivelser af, hvordan man skal håndtere det, hvis man er blevet smittet med COVID19 , eller hvis man er nær kontakt til en smittet.

Forslag til hvordan man som klub kan håndtere situationen, hvis der har været en coronasmittet tilstede. 

  • Giv besked til svømmeholdet  og trænerteamet om, at der en coronasmittet svømmer der har deltaget i undervisningen. Hvis det på forhånd er godkendt af den smittede eller den smittedes forældre kan man angive navn på den smittede.
  • Svømmeundervisning fortsætter som normalt, men der er en anbefaling om, at alle på svømmeholdet lader sig teste hurtigst muligt.
  • Såfremt man vurderer, at man har været nær kontakt, så skal der testes på 4. og 6. fra seneste eksponering.

Ved tvivlstilfælde anbefaler vi til enhver tid, at der tages kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed på telefon 32 32 05 11.”