Havstafetten 2015: rødt flag, bølger og gaveregn

Mandag den 24. august blev havstafet og klubmesterskabet i open water sprint afviklet på Amager Strand. Uger med solskin var netop på denne store dag blevet afløst af blæst og kulde – og lort i vandet.IMG_0727

Vi vidste, der var rødt flag oppe på Amager Strand pga. colibakterer, men ikke hvor slemt – og så var det vist også værre længere sydpå.

Vejrskiftet, store bølger og udsigten til at svømme i coli-bakterier fik desværre flere af de tilmeldte til at blive hjemme, men blandt de fremmødte var der et overvældende flertal for at vi skulle gennemføre. Så en lille men motiveret flok svømmere gjorde sig klar til start.

Det var nødvendigt at flytte banen til dette års havstafet længere nordpå, da vores normale bane er det eneste sted på Amager Strand, hvor kite-surferne gerne må være, og på en dag med blæsevejr tabte vi kampen om dén plads.

» Se billeder fra Havstafetten 2015

4 kvinder og 11 mænd stod klar til første udfordring. Enkeltstart på en ca. 500 m lang bane med start og mål på stranden. To internationale svømmedommere, Henriette og Jens Soelberg Jensen, sikrede at alt forløb efter de skrevne og uskrevne regler.

Resultatet fra enkeltstarten dannede grundlag for seedningen til klubmesterskabet, hvor der svømmes to indledende runder. De langsomste blev sorteret fra efter hver runde.

I kvindernes finale stod to af klubbens store koryfæer: Sophia Skou, tidligere europamester og OL-deltager i svømning, mod Elisa Rosenbohm, tidligere landsholdsspiller i vandpolo. De havde forinden slået TRI-afdelingens håb Julie Wieslander og Malene Dissing ud.

En spændende og flot finale, hvor Elisa dog tabte for meget tid på de sidste 100 meter og måtte se Sophia løbe en sikker sejr i mål.

Hos herrerne var TRI-afdelingen for første gang i mange år repræsenteret i finalen. Frederik Seistrup, en ny og uprøvet mand i KVIK TRI-regi, mod den forsvarende klubmester Casper Nordahl-Meyer fra Mastersafdelingen og til at presse dem Claus Edske og Morten Christensen fra Mastersafdelingen.IMG_0716

Finalen var ligesom hos kvinderne utrolig tæt de første 400 meter, inden det mirakuløst lykkedes Frederik at rykke sig fri af feltet og komme i mål få meter foran Casper og med Claus og Morten halsende efter på de næste pladser.

Aftenens afsluttende disciplin var efter inspiration fra løbssponsoren Chrisco en hundeinspireret stafet med det meget sigende navn ”Kødben”: 3 m/k på hvert hold. Første svømmer skulle grave et kødben op fra bunden af en spand, der var fyldt med sand. Svømme ud til sin makker ved første vendebøje og give kødbenet videre, og denne bragte så kødbenet hen til den sidste makker ved næste bøje. Så skulle alle tre ind og fylde deres spand med sand, og placere kødbenet på toppen.

Og så blev det sjovt.

Efter at have fået våddragten af, tørret de værste fækalier af, og fået noget tørt tøj på var der præmieoverrækkelse og uddeling af en meget stor bunke præmier.

Sponsorerne i år var:

 • Sportigan, som havde givet masser af løbetøjer, løbejakker og strømper.
 • Chrisco, som havde givet sportstasker, indkøbsnet og de legendariske 2 kasser med hundemad og hundeartikler.
 • Rasmussen Søn & Sønner, som havde givet 5 brusesæt.
 • KVIK havde sørget for, at der var øl/vand til alle deltagere og hjælpere.

De dygtigste fik medaljer, og alle de lækre præmier blev delt ud efter arrangørens selvdefinerede rimelighedsprincip primært baseret på resultatet i holdkonkurrencen. Og endelig til sidst det, der af mange ses som stævnets højdepunkt – fri jagt i kasserne med hundeartikler.

Tak til alle sponsorerne for de flotte præmier, tak til KVIK for at støtte klubbens åben vand aktiviteter.

/Spejder

Resultatet af enkeltstarten:

KVINDER MÆND
 1. Sophia Skou 5.02
 2. Elisa Rosenbohm 5.35
 3. Julie Wieslander 6.29
 4. Malene Dissing 6.31
 1. Frederik Seistrup 4.36
 2. Casper Nordahl-Meyer 4.47
 3. Morten Christensen 4.48
 4. Claus Edske 4.58
 5. Aksel Riber 5.07
 6. Henrik Spejder Eskildsen 6.01
 7. Henrik JT Jensen 6.03
 8. Jesper Røikjær 6.13
 9. Morten Lehman 6.30
 10. Kenan Özari 7.03
 11. Rene Bodahl Jensen DNF

Resultatet af klubmesterskabet:

KVINDER MÆND
 1. Sophia Skou
 2. Elisa Rosenbohm
 3. Julie Wieslander
 4. Malene Dissing
1. Frederik Seistrup
2. Casper Nordahl-Meyer
3. Claus Edske
4. Morten Christensen
5. Aksel Riber
5. Henrik Spejder Eskildsen
5. Henrik JT Jensen
5. Jesper Røikjær
9. Morten Lehman
9. Kenan Özari
11. Rene Bodahl Jensen DNF