Aalborg ½ ironman – en race report fra DM stævnet

Af Brian Sigsgaard

Brian

Brian Sigsgaard har skrevet denne race report fra Aalborg Triatlon 2013, der også var DM på ½ iron man distancen. KVIK TRI TEAM var talstærkt repræsenteret.

Fredag den 5. juli pakkede vi fem cykler og drog til Aalborg, hvor DM i halv jern skulle foregå om søndagen.

Kort efter ankomst til Aalborg, hoppede vi på cyklerne for at afprøve ruten. Der var stiv modvind, få bakker, men desværre en masse sten i mange af svingene. Det vakte en smule bekymring for turen om søndagen, men heldigvis var stenene fjernet på stævnedagen. Det blev til en hyggelig 55 km tur, og vi fik en god fornemmelse af ruten og hvilke udfordringer, den ville bringe.

Om lørdagen tog vi en lille svømmetur i kridtgraven, som på det dybeste var 12 m dyb. Det var en rigtig god oplevelse og utroligt behageligt at svømme i. Det var rigtigt rart at vide, hvad vi skulle svømme i om søndagen.

Kl. 16 var det tjek in tid og vi drog til stævnepladsen igen. Expoen var meget lille med Garmin, Fusion og High 5 repræsenteret, så det tog ikke lang tid at komme igennem. Vi fik vores startpakke uden problemer og tog hjem til hotellet igen.

Lørdag aften mødtes de fleste fra klubben, 16 stykker, på en italiensk restaurant, hvor der blev spist pasta i stor stil.

Race day
Så kom søndagen – Race Day. Vi mødtes kl 5:00 til morgenmad, og der så vi tydeligt, at hotellet var præget af triatleter i stor stil. Vi tog herefter til stævnepladsen, hvor vi skulle tjekke cykler ind og gøre vores skiftezone klar, inden der var briefing kl. 07.20. Pladsen summede som sædvanligt, og folk begyndte at gå mere og mere ind i sig selv og gøre klar til start kl. 08 og 08.40.

Kridtgraven blev pludselig meget lille, da 400 triatleter skulle af sted på samme tid og hold nu fest en start – SUPER FEDT.

Kent på podiet

Kent Wieslander på podiet til DM i ½ ironman i Aalborg 2013. Det blev til en flot sølv i aldersgruppen 55-59.

De fleste KVIK’er kom op af vandet i god stil, og så var der jo kun en vej, og det var ud på de 90 km på cyklen, hvilket var en fornøjelse på en super flot og lækker rute (læs: flad).  Flere af os lagde desværre allerede her mærke til, at Morten TT ikke var helt på toppen og var lidt efter de førende. Morten havde rygproblemer og en snue på vej og udgik på løbet.

Løbet blev en varm fornøjelse på en 10,5 km ud/hjem rute på Aalborgs havnefront, der skulle løbes to gange. Som noget nyt blev der udelt vand på pose, som man så skulle bide hul i for at drikke, hvilket viste sig at være en kæmpe succes.

Af KVIK TRI TEAM resultater på dagen skal fremhæves:

1) Kent Wieslander på podiet med en flot 2. plads i hans aldersgruppe (M55-59)

2) Susanne Karsvang på en flot 5. plads aldersgruppen K45-49

3) Søren Andersen på en flot 6. plads i aldersgruppen M40-44

4) Debut til Louise Kirkeby Christensen på den halve jerndistance. Med smil!

Louise

Louise Kirkeby Christensen debuterede på ½ ironman distancen i Aalborg og kom flot igennem med smil på læben. Sådan!

Endnu en gang oplevede vi desværre en triatlet fra klubben besvime (denne gang dog efter målstregen) pga. manglende energi/væske. Lad det være en lærestreg til alle triatleter: Uden mad og drikke, dur helten ikke.

Alt i alt et super godt stævne som klart kan anbefales til både nye som erfarne.

» Se resultatlisten fra Aalborg Triatlon ½ og ¼ ironman 7. juli 2013

Søndag aften fejrede vi godt stævne med den store grillmenu på hotellet for os, der var tilbage. Vi hyggede med historier om dagens race – nævner ikke her navne på, hvem der blev talt mest om 🙂

Tak for et fedt race og fantastisk selskab.

Til slut lige en opfordring til andre – lav gerne et lille referat fra dit/jeres stævner, så hele klubben kan følge med på hjemmesiden og lade sig inspirere. Send tekst og billeder til kontakt@kvik-tri.dk